Policajná akcia Modrá 24 Zdroj: KR PZ Trnava
Policajná akcia Modrá 24 Zdroj: KR PZ Trnava

Policajná akcia Modrá 24 v Trnavskom kraji – našli sa 2 nezvestní chlapci

Minulý týždeň sa v rámci Trnavského kraja uskutočnila koordinovaná policajná akcia s názvom Modrá 24. Tá bola zameraná na zvýšenie bezpečnosti na železničných dráhach.

Táto akcia je súčasťou každoročnej iniciatívy RAILPOL – Európskej asociácie železničných polícií. Jej cieľom je preventívne pôsobenie a zvýšenie povedomia o bezpečnosti v železničnej doprave.

Opatrenia a výsledky

V rámci akcie boli mobilizované sily železničnej a poriadkovej polície, ktoré spoločne s vycvičenými služobnými psami vykonali dôkladné kontroly na kľúčových miestach. Policajné hliadky preverili celkovo 22 vlakov osobnej prepravy, 20 železničných staníc a 15 úschovní batožín a skriniek. Pri týchto kontrolách bolo zastavených a skontrolovaných aj 14 osôb.

Okrem toho bolo zastavených 10 osôb prechádzajúcich cez koľaje v zakázanej zóne, ktoré však mali ako zamestnanci železníc platné povolenie na vstup do koľajiska.

Najvýznamnejším úspechom akcie bolo vypátranie dvoch nezvestných 17-ročných chlapcov, ktorí boli nájdení policajtmi v nočných hodinách.

Dodatočne, počas 24 hodinovej akcie bolo vyriešených 5 priestupkov v blokovom konaní, čo poukazuje na efektivitu a dôslednosť policajných hliadok v rámci akcie.

Výzva verejnosti

Polícia zdôrazňuje, že bude pokračovať v dohľade nad bezpečnosťou na železničných staniciach a vo vlakoch. Verejnosť je vyzývaná, aby bola ostražitá a v prípade akéhokoľvek incidentu alebo núdzovej situácie kontaktovala políciu na známom čísle 158. Týmto spôsobom môže každý prispieť k bezpečnosti svojej a aj ostatných cestujúcich.

Akcia Modrá 24 je dôkazom, že koordinovaná spolupráca medzi policajnými zložkami a angažovanosť komunity môže mať pozitívny dopad na bezpečnosť a pohodu všetkých, ktorí využívajú železničnú dopravu.

Policajná akcia Modrá 24 Zdroj: KR PZ Trnava
Policajná akcia Modrá 24 Zdroj: KR PZ Trnava

O Redakcia

Pozri aj

Dunajská Streda - Spartak Trnava

Bezgólová remíza na Žitnom ostrove: D. Streda – Spartak Trnava 0:0

V sobotňajšom zápase 9. kola Niké ligy sa futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda stretli …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *