Tragická nehoda auta s taxíkom: Mladý zákazník sa už domov nevrátil. Zdroj: KR PZ Trnava
Tragická nehoda auta s taxíkom: Mladý zákazník sa už domov nevrátil. Zdroj: KR PZ Trnava

Tragická nehoda auta s taxíkom: Mladý zákazník sa už domov nevrátil

Vyšetrovanie tragickej nehody v okrese Senica si prevzal senický vyšetrovateľ, ktorý začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Senickí dopravní policajti boli v nedeľu, skoro ráno, vyslaní k vážnej nehode na ceste medzi Senicou a obcou Jablonica. Z doposiaľ nezistených príčin došlo na prehľadnom úseku cesty k čelnej zrážke osobných áut Škoda Octavia a Hyundai i20.

Pri nehode utrpeli obaja vodiči a aj spolujazdec z Hyundai vážne zranenia. Žiaľ, 29-ročný zákazník taxislužby svojim zraneniam, po prevoze do nemocnice, podľahol. 49-ročnému vodičovi Škody ako aj 19-ročnému taxikárovi bola, za účelom zistenia prítomnosti alkoholu v ich organizme, odobratá krv.

Policajti presné príčiny, ako aj mieru zavinenia vodičov, naďalej vyšetrujú. Na miesto dopravnej nehody bol privolaný aj znalec z odboru cestná doprava.

Policajti riešili 16 udalostí v doprave

Od piatku večera sa policajti nezastavili. Celkovo riešili 11 dopravných nehôd a 5 škodových udalostí.

Opäť úradoval aj alkohol

Pri 4 nehodách (3 v okrese Trnava a 1 v okrese Hlohovec) policajti zistili vodičom v dychu alkohol. Všetkých riešia za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Na rozhodnutie sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu doplatil aj 43-ročný vodič, ktorý pri obci Suchá nad Parnou najskôr narazil do brány miestneho družstva a potom aj do stromu a poklopu kanalizácie. Po nehode ho museli záchranári previezť do nemocnice. Pri dychovej skúške nafúkal 1,13 promile.

Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobili aj:
28-ročný vodič – 2,17 ‰
22-ročná vodička – 1,31 ‰
32-ročný vodič – 2,00 ‰

Jazdite zodpovedne a iba triezvi!

Upozorňujeme vodičov, aby neohrozovali seba ani ostatných na cestách tým, že sadnú za volant pod vplyvom alkoholu alebo drog. Takéto konanie je neospravedlniteľné a polícia ho nikdy nebude tolerovať. Rovnako apelujeme na vodičov, aby pri jazde zohľadnili stav cesty a nepodceňovali poveternostné podmienky. Kombinácia alkoholu a klzkej vozovky môže mať fatálne následky,” upozorňuje polícia.

Tragická nehoda auta s taxíkom: Mladý zákazník sa už domov nevrátil. Zdroj: KR PZ Trnava
Tragická nehoda auta s taxíkom: Mladý zákazník sa už domov nevrátil. Zdroj: KR PZ Trnava

O Redakcia

Pozri aj

TTSK: Výstavba novej športovej haly na Záhorí úspešne napreduje

Pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách V. P. Paulínyho Tótha v Senici …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *