Zámocký park, Hlohovec Autor: Vladimír Miček
Zámocký park, Hlohovec Autor: Vladimír Miček

V Hlohovci počas novembra a decembra vysadia 138 kusov drevín

Mesto Hlohovec sa venuje pravidelnej obnove svojho prostredia, pričom každoročne uskutočňuje náhradnú výsadbu drevín po vykonaných výruboch. Tento proces sa obvykle uskutočňuje v neskorom jesennom období.

Plánovaná výsadba drevín v mesiacoch november a december zahŕňa celkom 138 kusov. Z tohto počtu tvoria väčšinu, 76 kusov, vzrastlé stromy, zatiaľ čo zvyšných 62 kusov predstavujú krovy.

Druhové zloženie tohtoročnej výsadby je zložené hlavne z domácich druhov, medzi ktoré patria javor poľný, javor horský, javor mliečny, jaseň štíhly, dub letný, jarabina vtáčia a hrab obyčajný.

Medzi ďalšími vhodnými a zaujímavými drevinami, ktoré sú navrhované na výsadbu v mestskom prostredí, sú hloh Lavallov a javor tatársky. “Pri výbere drevín na jednotlivé lokality sa brali do úvahy špecifické podmienky stanovíšť, a to vrátane existujúcich inžinierskych sietí, ktoré obmedzujú možnosti výsadby,” uviedlo mesto.

Výsadba sa uskutoční v rôznych lokalitách mesta Hlohovec, vrátane ulíc Bernolákova, Dukelská, Svätopeterská, Za poštou, Závalie, Nitrianska, Manckovičova, Gaštanová, Podzámska, Bezručova a Hájska v časti Šulekovo. Doplnenie drevín sa tiež plánuje v Zámockej záhrade.

V rámci jarných prác tohto roka sa v horných terasách Zámockej záhrady vysadilo 265 kusov tisu a vavrínovcov ako súčasť výsadby živého plota a vždyzelených krovov. Pred budovou Hlohovského zámku sa na zelenej ploche vysadili záhony ruží, ktorými sa nahradili odstránené havarijné a poškodené dreviny.

O Redakcia

Pozri aj

Michalský jarmok, Hlohovec Zdroj: Mesto Hlohovec

Slávnostné otvorenie Michalského jarmoku

Hlohovec sa opäť stal dejiskom tradičného Michalského jarmoku, ktorý slávnostne otvoril primátor mesta, Ivan Baranovič. …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *