M. Džačovský primátor Senice zdroj: NaZahori.sk
M. Džačovský primátor Senice zdroj: NaZahori.sk

Mestá a obce ZMO Záhorie bude zastupovať primátor Senice Martin Džačovský

Na dnešnom 31. sneme Združenia miest a obcí Záhorie bol za predsedu tohto regionálneho združenia zvolený senický primátor Martin Džačovský.

Pod hlavičkou ZMO Záhorie úzko spolupracuje 77 riadnych členov, medzi ktorými sú mestá a obce z okresov Senica, Skalica a Malacky a zároveň patrí k najsilnejším na Slovensku. Keďže išlo o prvý snem po jesenných komunálnych voľbách a na viacerých starostovských či primátorských stoličkách prišlo k zmenám, bolo potrebné zvoliť nové orgány ZMO Záhorie.

zdroj: TTSK

Združenie pôsobí ako regionálne združenie celoslovenského Združenia miest a obcí Slovenska. Jeho úlohou je komunikovať problémy, ktoré mestá a obce dlhodobo trápia a tlmočiť ich smerom „hore”. Úlohou združenia je aj ovplyvňovať rozvoj a výkon samosprávnych funkcií, reprezentovať mestá a obce regiónu Záhorie vo vzťahu k štátnej správe, k euroregiónom, zahraničným inštitúciám, združeniam samosprávnych krajov a združeniam miest a obcí, ako i verejnosti.

zdroj: TTSK

Vo funkcii predsedu ZMO Záhorie senický primátor strieda starostu Mokrého Hája Petra Pobudu. „Rád by som nadviazal na doterajšiu prácu združenia. Ako veľmi podstatnú vidím vzájomne osožnú spoluprácu všetkých členských obcí a miest nášho združenia. Budem sa zasadzovať o to, aby sa samosprávy stali opäť partnerom pre vládu a neboli len prijímateľmi a vykonávateľmi úloh,” reagoval na svoje zvolenie Martin Džačovský.

O Angelika Mičeková

Pozri aj

Policajné kontroly - ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava

Kontroly na cestách: Alkohol za volantom v 54 prípadoch

Policajti v Trnavskom kraji sa aj naďalej zameriavajú na bezpečnosť na cestách. Počas uplynulého týždňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *