Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov na Slovensku foto TS
Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov na Slovensku foto TS

Do Trnavy prídu Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov

Jedno z najväčších športových podujatí v dejinách Slovenska – Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov na Slovensku 2025, zavíta aj do mesta Trnava

Od 11. do 28. júna 2025 sa vychádzajúce futbalové hviezdy v kategórii do 21 rokov sa predstavia na ôsmich slovenských štadiónoch – okrem Trnavy tiež v Bratislave, Nitre, Dunajskej Strede, Trenčíne, Žiline, Košiciach a v Prešove.

„Čaká nás najväčšie športové podujatie v roku 2025 a jedno z najväčších športových podujatí, aké sa na Slovensku zorganizovali. Je to tretí najväčší turnaj, ktorý organizuje UEFA. Výnimočnosť podujatia je aj v tom, že na ňom bude štartovať šestnásť účastníkov. V minulosti na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie štartovalo osem a neskôr dvanásť účastníkov. Od roku 2021 na šampionáte hráčov do 21 rokov štartuje šestnásť účastníkov, ale vôbec prvýkrát bude finálový turnaj so šestnástimi účastníkmi hostiť jedna krajina. UEFA nám poverením organizácie majstrovstiev Európy vyjadrila veľkú dôveru,“  vyjadril sa prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. „Je to najväčšie ocenenie toho, že sme v predchádzajúcich rokoch dokázali vybudovať dostatočnú infraštruktúru, aby sme mohli ako krajina samostatne zorganizovať takýto obrovský turnaj. Je to absolútny strop, vzhľadom na kapacity štadiónov, ktorými disponujeme,“ dodal.

Každé z ôsmich dejísk šampionátu sa môže tešiť minimálne na tri stretnutia.

„Zápasy skupinovej fázy sú naplánované od 11. do 18. júna 2025. Skupina A, aj s reprezentáciou Slovenska, sa odohrá v Bratislave a Trnave. Zápasy skupiny B bude hostiť Dunajská Streda a Nitra, mužstvá zo skupiny C privítajú v Žiline a Trenčíne a stretnutia skupiny D sa odohrajú na východe Slovenska v Košiciach a na novom štadióne v Prešove,“ priblížil generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Peter Palenčík.

Do následnej vyraďovacej časti postúpia z každej skupiny dva najlepšie tímy, na ktoré čakajú 21. a 22. júna štvrťfinálové súboje v Trnave, Dunajskej Strede, Žiline a Prešove. Semifinálové stretnutia sú na programe 25. júna v Bratislave a Košiciach. Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov na Slovensku vyvrcholia finálovým zápasom v sobotu 28. júna na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.

Už dnes sa môžete zaregistrovať a získať tak prednostný prístup k lístkom, najnovšie informácie o zápasoch a ďalšie výhody. Zaregistrujte seba, svoju rodinu a priateľov a získajte tak prednostný prístup k vstupenkám na všetky zápasy. Nezmeškajte túto výnimočnú príležitosť a podporte slovenské talenty budúcnosti.

O Redakcia

Pozri aj

Kreatívne centrum Trnava TTSK

TTSK: Máš záujem pôsobiť v centre Trnavy v komunite kreatívcov?

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil obchodnú verejnú súťaž (OVS) na najvhodnejší návrh na uzatvorenie zmluvy …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *