Pivovar Wywar z Holíča získal šesť ocenení v Slovenskom pohári remeselného piva Zdroj: Holíčsky pivovar Wywar
Pivovar Wywar z Holíča získal šesť ocenení v Slovenskom pohári remeselného piva Zdroj: Holíčsky pivovar Wywar

Pivovar Wywar z Holíča získal šesť ocenení v Slovenskom pohári remeselného piva

Pivovar Wywar, člen Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie a Kopanice, zaznamenal úspech na treťom ročníku Slovenského pohára remeselného piva 2024.

Svojimi remeselnými pivami získal pivovar z Holíča až šesť ocenení, čím sa stal jedným z najvýraznejších účastníkov súťaže. Táto prestížna udalosť, konaná v Piešťanoch, prilákala 29 pivovarov, ktoré predstavili spolu 158 vzoriek v 15 rôznych kategóriách.

Výnimočné pivá, výnimočné ocenenia

Pivovar sa môže pochváliť tromi prvými miestami, ktoré získali ich pivá Raspberry Sour v kategórii European Sour Ale, 20 Years in Hell medzi silnými a extra silnými pivami a Oktoberfest v kategórii európskych polotmavých ležiakov.

K tomu pridali dve druhé miesta s pivami Black Friday a NEIPA, a tretie miesto s pivom Jozef II. v kategórii svetlých pív výčapných. Tieto výsledky potvrdzujú vysokú kvalitu a kreativitu pivovaru Wywar, ktorý neprestáva prekvapovať pivných fanúšikov.

Slovenský pohár remeselného piva: Prestížna udalosť

Súťaž organizovaná Asociáciou malých nezávislých pivovarov Slovenska prilákala odborníkov z celej krajiny, ktorí degustovali pivá pri siedmich degustačných stoloch. Podľa riaditeľky súťaže Beáty Murkovej bola súťaž hodnotená korektne a nezávisle, čo je zárukou objektivity a odborného prístupu podľa medzinárodných štandardov. Predseda asociácie, Ľubomír Vančo, vyjadril spokojnosť s rastúcou účasťou pivovarov a vzorkami, čo naznačuje pozitívny trend pre budúce ročníky.

Pivovar Wywar z Holíča získal šesť ocenení v Slovenskom pohári remeselného piva Zdroj: Holíčsky pivovar Wywar
Wywar z Holíča získal šesť ocenení v Slovenskom pohári remeselného piva Zdroj: Holíčsky pivovar Wywar

Pivovar Wywar: Tradičný a inovatívny

Pivovar Wywar, založený v roku 2014 v Holíči, čerpá z bohatej histórie mesta. Pivovarská tradícia siaha v Holíči až k Jozefovi II. V pivovare sa denne ponúka až desať druhov remeselných pív. Tie možno ochutnať priamo v pivnici, kde návštevníci môžu sledovať proces výroby.

Okrem toho pivovar Wywar spolupracuje s odborníkmi ako Martin Jánošík z pivovaru Urpiner a brnenskými pivovarmi na tvorbe nových a inovatívnych pivných druhov, ktoré získavajú ocenenia doma aj v zahraničí.

Skúste Wywar na vlastnej koži

Ak chcete zažiť prvotriedne pivné dobrodružstvo, navštívte pivovar Wywar v Holíči a ochutnajte ich ocenené pivá. Okrem pivárne ponúka aj reštauráciu Jozef II., kde si môžete vychutnať jedlá slovenskej a stredoeurópskej kuchyne. Pre veľký záujem je rezervácia odporúčaná. Ako hovorí majiteľ Ján Kadlec, pivovar Wywar je miestom, kde sa stretáva rodinná tradícia s vášňou pre kvalitné pivo.

O Vladimír Miček

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *