Sviatok Všetkých svätých Zdroj: Pixabay
Sviatok Všetkých svätých Zdroj: Pixabay

Bezpečnosť počas sviatkov Všetkých svätých v Galante

S blížiacimi sa sviatkami Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sa cintoríny stávajú miestami s intenzívnejším pohybom ľudí a vozidiel. Tieto dni sú pre mnohých príležitosťou na uctenie si pamiatky svojich blízkych, čo zvyšuje návštevnosť cintorínov a ich okolia.

Policajná prítomnosť a usmerňovanie dopravy

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Galante sa zameriava na zvýšenie bezpečnosti občanov počas týchto sviatkov. Policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na priľahlých parkoviskách. Ich prítomnosť má zabezpečiť plynulý a bezpečný priebeh dopravy.

Dôležité rady pre návštevníkov

Aby sme všetci prispeli k bezpečnosti a dôstojnému priebehu spomienkových dní, je dôležité dodržiavať niekoľko preventívnych rád. Policajný zbor odporúča, aby návštevníci cintorínov nenechávali svoje príručné tašky a kabelky bez dozoru, najmä nie na hroboch či lavičkách. Osobné veci by mali mať vždy na očiach, aby sa predišlo krádežiam. Starší členovia rodiny by mali byť sprevádzaní na cintoríny, aby sa cítili bezpečne.

Bezpečnosť na cestách a parkovanie

Je dôležité nenechávať cennosti, doklady, elektroniku a iné hodnotné veci v odstavenom vozidle. Po opustení vozidla je potrebné ho riadne uzamknúť. Používanie reflexných prvkov je nevyhnutné, aby ste boli na cestách viditeľní. Jazdu je potrebné prispôsobiť poveternostným podmienkam a parkovať tak, aby bol umožnený prejazd ostatným vozidlám.

Výzva na vzájomnú ohľaduplnosť

Polícia žiada vodičov, chodcov a (moto)cyklistov, aby dbali na vlastnú bezpečnosť a vzájomnú ohľaduplnosť. “Týmto spôsobom môžeme všetci prispieť k pokojnému a bezpečnému priebehu sviatkov Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých. Dodržiavaním týchto rád si uctíme pamiatku našich blízkych dôstojným spôsobom,” apeluje polícia.

O Redakcia

Pozri aj

Zásah polície v Dunajskej Strede, odhalili dílera pervitínu Zdroj: Polícia SR

Úspešný zásah polície v Dunajskej Strede, odhalenie dílera pervitínu

Policajti z okresnej kriminálky v Dunajskej Strede dosiahli úspech v boji proti drogovej kriminalite. Odhalili …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *