ilustračné foto: zdroj pixabay.com

Turistický pochod spájajúci mestá Hlohovec a Piešťany

Jesenný Pochod HP 46. ročník: Príroda volá! Pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok už túto sobotu. Pripravených je niekoľko trás.

Príroda v jesennom šate ponúka neopakovateľné scenérie a práve v tomto duchu sa nesie 46. ročník Jesenného Pochodu HP. Uskutoční sa 19. októbra 2024 a spojí mestá Hlohovec a Piešťany.

Tento rok máte možnosť vybrať si z viacerých trás, ktoré sú prispôsobené rôznym úrovniam zdatnosti.

Trasy sú pripravené pre každého

Štartuje sa od železničnej stanice v Hlohovci, kde registrácia prebieha od 7:00 do 9:00 hod.

Na výber máte niekoľko trás:

13 km trasa vedie cez Ovčiu skalu do Jalšového, 17 km trasa pokračuje cez Studenú dolinu až na Havran. Pre tých, ktorí hľadajú väčšiu výzvu, je pripravená 22 km trasa z Hlohovca cez Ovčiu skalu na Havran, alebo 28 km trasa končiaca v Piešťanoch. Najodvážnejší sa môžu vydať na 37 km trasu, ktorá zahŕňa aj Čertovu pec. Pre tých, ktorí preferujú kratšie výlety, je k dispozícii 6 km trasa z Ardanoviec na Havran, so štartom o 13:00 od Obecného úradu.

Doprava a bezpečnosť

Organizátori mysleli aj na dopravu. Na štart do Jalšového (Studená dolina) sa môžete dostať autobusmi KST Hlohovec a hromadnou dopravou. Po skončení pochodu je zabezpečená doprava z Havrana späť do Hlohovca. Nezabúdajte, že každý účastník sa zúčastňuje na vlastné nebezpečenstvo. Za neplnoleté deti zodpovedajú rodičia alebo dospelý sprievodca. Vstúpte do jesennej prírody Jesenný pochod HP je ideálnou príležitosťou na objavovanie krás prírody a aktívne strávenie voľného času. Nezáleží na tom, či ste skúsený turista alebo len začínate, táto udalosť ponúka niečo pre každého. Pridajte sa k nám a zažite nezabudnuteľný deň v prírode!

O Vladimír Miček

Pozri aj

Medovina, Apimed Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

Medobranie v Dolnej Krupej: Oslava Medu a Medoviny

V malebnej obci Dolná Krupá sa v sobotu 19. októbra uskutoční podujatie, ktoré je symbolom …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *