Cyklokrosové preteky Grand Prix Trnava - ilustračné foto Zdroj: Mesto Trnava
Cyklokrosové preteky Grand Prix Trnava - ilustračné foto Zdroj: Mesto Trnava

Trnava hostí cyklokrosové preteky, treba počítať s dopravnými obmedzeniami

Trnava sa opäť stane dejiskom významného športového podujatia. V nedeľu 20. októbra 2024 sa na konci staničného parku uskutočnia medzinárodné cyklokrosové preteky Grand Prix Trnava.

Toto podujatie je súčasťou medzinárodného kalendára UCI a ponúka možnosť získať body nielen do domáceho, ale aj svetového rankingu. Preteky sú lákavé najmä pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy.

Grand Prix Trnava pre všetky vekové kategórie

Preteky Grand Prix Trnava sú otvorené pre široké spektrum cyklistov. Oficiálny program pre licencovaných jazdcov začína o 10.00 hodine, no už od 9.15 h sa do súťaže zapoja najmladšie kategórie detí bez licencie.

Súťaž je otvorená aj deťom od približne 5 rokov, ktoré sa ešte len začínajú zoznamovať so súťažami. Registrácia je bezplatná,“ vysvetľuje Jaroslava Sobotová, trénerka CK Olympik Trnava. Deti si môžu vyzdvihnúť štartovné číslo medzi 8.00 a 9.00 hodinou.

Výzva pre trnavských cyklistov

Slovenský cyklokros má silné zastúpenie aj v medzinárodnom meradle. Medzi talentami, ktoré sa predstavia v Trnave, je aj Viktória Chladoňová, ktorá tento rok získala štyri medaily na majstrovstvách sveta. „Aj týchto jazdcov budeme vidieť v priamej konfrontácii s ich zahraničnými súpermi,“ dodáva Bohuslav Kujovič, riaditeľ pretekov.

Dopravné obmedzenia a výzva na trpezlivosť

S pretekmi súvisia aj dočasné dopravné obmedzenia. Od soboty 19. októbra od 9.00 h do nedele 20. októbra do 18.00 h bude uzavretá časť Ulice Čajkovského. Obchádzková trasa bude vedená po Ulici Mozartova a J.G.Tajovského. Organizátori prosia obyvateľov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia a pokynov usporiadateľov. „Veľká vďaka patrí všetkým partnerom pretekov i mestu Trnava za podporu pri usporiadaní,“ uzatvára Kujovič.

Pre všetkých fanúšikov cyklistiky je to jedinečná príležitosť vidieť naživo súboje najlepších cyklokrosárov. Nezmeškajte tento športový sviatok v Trnave!

O Redakcia

Pozri aj

Práce na Ulici Kornela Mahra medzi Lomonosovovou a Ulicou Jána Bottu v Trnave finišujú. Zdroj: Mesto Trnava

Nová cyklotrasa na Mahrovej ulici: Dokončenie do konca októbra 2024

Práce na Ulici Kornela Mahra medzi Lomonosovovou a Ulicou Jána Bottu v Trnave finišujú. Najneskôr …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *