FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA - MŠK ŽILINA 0:3 Zdroj: DAC Dunajská Streda
FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA - MŠK ŽILINA 0:3 Zdroj: DAC Dunajská Streda

Žilina prekonala dlhoročnú sériu a zvíťazila v Dunajskej Strede

DAC Dunajská Streda utrpel v nedeľňajšom zápase 10. kola Niké ligy domácu prehru s MŠK Žilina 0:3. Hostia tak ukončili dlhú sériu bez víťazstva na pôde súpera, keď naposledy v Dunajskej Strede vyhrali pred 16 zápasmi.

Úvod stretnutia sa niesol v znamení opatrnej hry oboch tímov. Žilinčania však postupne prebrali iniciatívu a v 9. minúte sa ujali vedenia. Sauer našiel výbornou prihrávkou Kaprálika, ktorý sám pred brankárom nezaváhal. O osem minút neskôr hostia zvýšili náskok, keď po rohovom kope hlavičkoval nekrytý Minárik.

Domáci sa z dvojgólového úderu dlho spamätávali. Ich útočné snahy brzdili nepresnosti a do polčasu si nevypracovali výraznejšiu šancu. Najbližšie ku gólu mal Brunetti po rohovom kope, no jeho hlavička minula cieľ.

V druhom polčase sa DAC snažil o zvrat, no narážal na dobre organizovanú obranu Žiliny. Hostia navyše v 70. minúte pridali tretí gól, keď Ďuriš využil ďalšiu presnú prihrávku Sauera. Domáci v závere ešte zvýšili tlak, no skórovať sa im nepodarilo.

Po tejto prehre klesol DAC na 4. miesto tabuľky. Žilina sa naopak upevnila na čele a potvrdila, že momentálne patrí k najlepším tímom súťaže.

Hodnotenie trénerov

Xisco Muñoz, DAC: „Pohľad na zápas je jednoznačný. Súper je dva kroky pred nami. V poslednej tretine bol podstatne efektívnejší. Na tom musíme pracovať, aby sme sa dostali na túto úroveň. Videli sme, kde sa nachádzame. Žilina nie náhodou je tam, kde je. Momentálne by sa dalo povedať, že je najlepším tímom v súťaži. Má skvelú rovnováhu v ofenzíve aj defenzíve. Nič iné nám nezostáva, len pokračovať v našej práci, aby sme dosahovali očakávané výsledky.

Michal Ščasný, Žilina: „Do Dunajskej Stredy sme šli so zámerom získať tri body. Mali sme aj jasnú predstavu ako ich získať. Musím poblahoželať hráčom, že splnili všetko, čo sme si povedali. Zámerom bolo vysoko napádať, aby sme súperovi nedávali priestor. Hráči odviedli obrovskú robotu, ale vďaka tomu bol stred poľa náš a v prvom polčase sme dominovali aj v ofenzíve a defenzíve. Súpera sme do ničoho nepustili. Pri kvalite Dunajskej Stredy je to veľký úspech. V druhom polčase sme trochu vypadli z tempa. Aj kvôli striedaniam to bolo z našej strany trochu kostrbaté, strácali sme loptu pri prechodoch dopredu. Mali sme mať väčší kľud pri prekonávaní domácich. Celkovo sú však naše body zaslúžené.

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – MŠK ŽILINA 0:3 (0:2)

Niké liga, 10. kolo, 6.10.2024, 18.00 h

Góly: 9. Kaprálik 0:1, 17. Minárik 0:2, 70. Ďuriš 0:3

Rozhodovali: Marhefka – Pozor, Bednár, 4652 divákov, ŽK: 51. Mendez, 73. Brunetti – 61. Ndjeungoue, 82. Kopásek

DAC D. Streda: Popović – Csinger, Kacharaba, Brunetti – Andzouana, Vitális, Bajo, Mendez (68. Yapi) – Herc (68. Bősze), Trusa (K), Ramadan (71. Bernát)

MŠK Žilina: Belko – Minárik, Hubočan, Ndjeungoue – Pekarík, Káčer (K) (50. Gidi), Sauer, Bari (71. Kopásek) – Kaprálik (85. Alijagič), Iľko (71. Bile), Ďuriš (85. Kaprílik)

Štatistiky:

Držanie lopty: 54% – 46%, strely: na bránu 1:4, mimo 9:2, priame kopy: 16:15, rohy: 10:3, ofsajdy: 0:0.

O Redakcia

Pozri aj

Majiteľ predával v obchode falzifikáty Adidas v Dunajskej Strede

Colníci zaistili falzifikáty značky Adidas, škodu vyčíslili na 40 000 eur v Dunajskej Strede. TTkraj.sk o tom …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *