FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:4 (0:1). Zdroj: Spartak Trnava
FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:4 (0:1). Zdroj: Spartak Trnava

Výhra Trnavy v Podbrezovej rozdielom triedy

Futbalisti FC Spartak Trnava sa predstavili na ihrisku FK Železiarne Podbrezová. Zápas sa odohral v rámci 10. kola Niké ligy a skončil sa jednoznačným víťazstvom hostí 4:0. Spartak Trnava tak potvrdil svoju formu a pred reprezentačnou prestávkou si pripísal ďalšie tri body do ligovej tabuľky.

Prvý polčas

Zápas začal vyrovnane, pričom obe mužstvá sa snažili kontrolovať hru. Prvú vážnejšiu šancu si vytvoril Spartak až v 30. minúte, keď Kelvin Ofori vystrelil spoza šestnástky. Podbrezová sa dostala do šance v závere polčasu, no Smékal ani Sanusi nedokázali prekonať brankára Freliha. V posledných minútach prvého polčasu sa však Trnava ujala vedenia. Erik Daniel našiel presnou prihrávkou Kelvina Oforiho, ktorý poslal loptu do siete a otvoril skóre stretnutia.

Druhý polčas

Do druhého polčasu vstúpili Bíli Andeli s ešte väčším odhodlaním. Už v 47. minúte mal šancu Ďuriš, no jeho hlavička minula cieľ. O niekoľko minút neskôr sa však Spartak tešil z druhého gólu. Po spätnej prihrávke od Kratochvíla sa opäť presadil Kelvin Ofori, keď prepasíroval loptu pomedzi nohy brankára Danka. Podbrezová sa snažila odpovedať, no Galčík a Yirajang nedokázali prekonať Freliha.

FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:4 (0:1). Zdroj: Spartak Trnava
FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1). Zdroj: Spartak Trnava

Efektivita a ďalšie góly

Trnavčania pokračovali v efektívnej hre a v 66. minúte zvýšil na 3:0 Erik Daniel. Spartak mal ďalšie šance, no Róbert Pich v 74. minúte netrafil bránu. V závere zápasu sa však Pich predsa len dočkal, keď svojim prvým ligovým gólom za Spartak uzavrel skóre na 4:0. Trnavčania si tak z Podbrezovej odniesli výhru rozdielom triedy.

Pohľad do budúcnosti

Výhra v Podbrezovej je pre Spartak skvelou prípravou pred nadchádzajúcim derby s bratislavským Slovanom, ktoré sa odohrá 19. októbra na domácom štadióne. Fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na napínavý zápas a podporiť svoj tím priamo na štadióne. Lístky sú dostupné online na sieti predpredaj.sk.

FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1)

SPARTAK: Frelih – Šulek (78´ Nikolaou), Štetina (56´ Sabo), Ujlaky, Holík – Zeljković, Procházka (C), Kratochvíl (70´ Corryn) – Daniel, Ofori (70´ Pich), Ďuriš, tréner: Michal Gašparík ml.

PODBREZOVÁ: Danko – Marković, Oravec, Koštrna – Sanusi, Faško (58´ Tarakov), Štefánik, Paraj, Slávik (58´ Yirajang) – Smékal (81´ Ďatko), Galčík (81´ Depetris), tréner: Štefan Markulík.

FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:4 (0:1). Zdroj: Spartak Trnava
FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1). Zdroj: Spartak Trnava

Hlasy po zápase

Štefan Markulík, tréner Podbrezovej: “Myslím si, že to bola vysoká škola z efektivity v rámci celého stretnutia. Pre nás zaujímavá škola. Vstup do zápasu sme nemali zlý, boli tam pološance a pred prestávkou aj šance. Trnava bola megaefektívna. V prvom polčase v nadstavenej minúte dala gól po našej chybe pri vyvážaní lopty. Súper to vyriešil veľmi efektívne v pokutovom území. Cítil som, že v druhom polčase môže moje mužstvo otočiť zápas. Bolo to však už také roztrhané. Hostia viac čakali v takom bloku na kontrové situácie, ktoré využijú. Rozdiel medzi nami a Trnavou bol najzásadnejší v tom, že v tých rozhodujúcich chvíľach viac chceli. V útočnej fáze ukázali vyššiu kvalitu. Nám srdiečko a podpora v defenzívnej fáze chýbala. Aj preto je rezultát pre nás krutý, ale zase reálny.

Michal Gašparík, tréner Trnavy: “Tabuľka sa už trhá a keďže sa chceme držať tej špičky, tak je to veľmi dôležité víťazstvo pre nás. Ešte krajšie ak ho dosiahnete pred reprezentačnou prestávkou. Som rád, že sme neinkasovali a konečne sme sa rozstrieľali. Chalani nadviazali na pohárový zápas, kde nám to tiež padalo. Obrana taktiež funguje. Máme za sebou 9 zápasov, z toho v šiestich sme neinkasovali. Chceli by sme sa dožiť toho, že budeme v plnej sile, čo sa nám nedarí. Zranil sa nám teraz ešte aj Štetina. Stále nám vypadávajú podstatní a kľúčoví hráči. Je to však pekný výsledok. S Podbrezovou sa nám darí, bodaj by sme mali viac takých súperov, že sa nám bude proti nim dariť. Som rád, že sme sa dotiahli nahor v tabuľke.

O Redakcia

Pozri aj

uzávierka cesty ilustračne

Cesta medzi Trnavou a Malženicami je uzavretá

Cesta II/504 medzi mestom Trnava a obcou Malženice je aktuálne uzavretá. Informuje o tom Zelená …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *