Medovina, Apimed Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček
Medovina, Apimed Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

Medolandiafest 2024: Jesenná oslava medoviny v Dolnej Krupej

Prípravy na Medolandiafest sú v plnom prúde. Tento sobotný festival, organizovaný Medolandiou a Medovinárstvom Apimed, sľubuje nezabudnuteľný zážitok pre všetkých milovníkov medoviny. Dňa 21. septembra sa návštevníci môžu tešiť na pestrý program plný ochutnávok, lahodného občerstvenia a živej hudby.

Program plný chutí a zážitkov

Medolandiafest otvorí svoje brány o 15:00 a bude pokračovať až do 21:00. Návštevníci budú mať možnosť ochutnať tie najlepšie medoviny z dielne Apimed, vrátane oceňovanej Barrique, ktorá získala zlatú medailu na Apimondii 2023. “Sme nadšení, že môžeme našim hosťom predstaviť medovinu, ktorú nazývame nápoj kráľov,” hovorí Peter Kudláč, majiteľ Apimedu. “Tento rok ich pozveme aj do podzemných priestorov Villy Apimed, kde medovina zreje.

Hudobná kulisa a tajomstvá výroby

Atmosféru festivalu obohatí Duo Live Guitars s hitmi 60. a 70. rokov, a Peter Leto, ktorý zahrá súčasné slovenské a svetové skladby. Pre tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o umení výroby medoviny, sú pripravené prezentácie majstrov medovinárov, ktorí odhalia niekoľko svojich tajomstiev.

Apimed, Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček
Apimed, Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

Pohodlná doprava z Trnavy

Pre návštevníkov z Trnavy je zabezpečená kyvadlová doprava, ktorá im umožní bezstarostne si užiť deň bez potreby vlastného auta. “Každoročne je o naše podujatia veľký záujem, preto sme sa rozhodli uľahčiť prístup z Trnavy,” vysvetľuje Alexander Prostinák z Trnava Tourism. Autobus Krupanská fčela bude premávať v pravidelných intervaloch.

Vstupenky a ďalšie informácie

Vstupenky sú dostupné v predpredaji na tootoot.fm za 7,5 eur, na mieste budú stáť 9 eur. Cena zahŕňa sklenený pohár, plechovku Medového frizzante Bubble Bee, ochutnávku piatich vzoriek medovín a medov, a poukaz na nákup v hodnote 2,5 eur. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke podujatia: Medolandiafest 2024.

O Redakcia

Pozri aj

Dolná Krupá - kaštieľ Autor: Vladimír Miček

Dolná Krupá otvára ružiarsku sezónu vo veľkom štýle

Obec Dolná Krupá sa už tradične na začiatku júna premení na voňavú oázu plnú kvitnúcich …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *