Bazilika Šaštín autor: Vlado Miček NaZáhorí

Upozornenie: Pre počasie sa mení program národnej púte v Šaštíne

Na základe výstrah Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMU) pred nepriaznivým počasím, aby sa predišlo ohrozeniu zdravia pútnikov, program národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii dňa 15. septembra 2024 sa neuskutoční podľa pôvodného plánu. Informovalo o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

Slávnostná svätá omša v nedeľu 15. septembra 2024 o 10.30 sa bude sláviť v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie. Svätá omša bude vysielaná v priamom prenose vo vysielaní STVR, Televízie LUX a Rádia Lumen. Zostáva zachovaný duchovný program, plánovaný vo vnútri Baziliky.

Zrušený je však program v átriu kláštora pavlínov – Pútnické átrium a tiež služba spovedania v priestore oratória. 

“Upozorňujeme, že kvôli predpokladanému nadmernému podmáčaniu pôdy nebude možné využiť dočasné parkoviská, vyznačené na mape areálu. Upozornenie platí aj na pohyb pod stromami v okolí Baziliky Sedembolestnej Panny Márie. Z dôvodu predpovede silného vetra, ktorý môže spôsobiť spadnutie konárov sa treba tomuto priestoru vyhnúť. V tomto roku je kvôli nepriaznivému počasiu potrebné, aby sme uprednostnili slávenie nedeľnej svätej omše na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie v našich farnostiach a filiálnych kostoloch a duchovne sa spojili so slávením v Národnej Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne,” dopĺňa TK KBS.

O Angelika Mičeková

Pozri aj

Ján Havlík, mučeník vernosti

FOTO: Novým slovenským blahoslaveným sa stal rodák zo Záhoria

Novým slovenským blahoslaveným sa dnes stal rodák z Duboviec na Záhorí Ján Havlík. Slávnostný úkon …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *