prevzatie hľadaného na hraniciach Holíč-Hodonín
prevzatie hľadaného na hraniciach Holíč-Hodonín zdroj: Policie ČR

Holíč-Hodonín: Slovensko vydalo do Česka hľadaného muža

Slovensko 21.8.2024 vydalo späť do Česka hľadaného dezinformátora, neúspešného kandidáta na prezidenta ČR. Českí policajti si v stredu od slovenských kolegov prevzali na hraniciach Holíč – Hodonín hľadaného muža podozrivého zo šírenia poplašnej správy.

Polícia ČR na sociálnej sieti X uviedla, že v stredu na spoločnom centre v Hodonín – Holíč si od slovenských kolegov prevzali hľadaného muža, ktorý je v Česku podozrivý z trestného činu šírenia poplašnej správy.

Ako uviedol portál idnes.cz Pavel Zítko podľa obžaloby počas pandémie koronavírusu zverejnil v roku 2021 na sociálnej sieti videá, v ktorých hovoril napríklad o negatívnych zdravotných dôsledkoch očkovania proti covidu-19.

Polícia na Slovensku Zítka zadržala v júni 2024, keď po ňom pátrala zhruba dva mesiace. Zitko bol hľadaný, pretože sa nedostavil na súd v Chomutove, kde sa mal spovedať zo šírenia poplašnej správy. “Môžeme potvrdiť, že príslušníci cieľového pátrania Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru dnes zadržali českého štátneho občana P. Z., na ktorého bol súdom v Českej republike vydaný Európsky zatýkací rozkaz,” uviedla vtedy slovenská polícia.

Viac sa dozviete TU.

O Policajne spravy

Pozri aj

Pri povodí rieky Morava zdroj: HaZZ SR

FOTO: Záhorie: Aktuálna situácia na povodí rieky Morava

O aktuálnej situácii na povodí rieky Morava informovali primátor mesta Holíč Zdenko Čambal a Hasičský …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *