Ilustračné foto Zdroj: Polícia
Ilustračné foto Zdroj: Polícia

Opitá Skaličanka v Bratislave

O prípadoch nezodpovedných vodičov, ktorí si neváhajú sadnúť za volant motorového vozidla pod vplyvom alkoholu, pravidelne informujeme. Do tejto kategórie vodičov sa po uplynulom víkende – na území bratislavského kraja, zaradili ďalší vodiči.

Skaličanka jazdila po Bratislave pod vplyvom

Obmedzením na osobnej slobode skončila aj jazda 32-ročnej vodičky z okresu Skalica. „Tú zastavila hliadka bratislavskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky krátko pred 4.45 h na Panónskej ceste v smere do mesta, pričom pri dychovej skúške jej bola nameraná hodnota 0,58 mg/l alkoholu, čo predstavuje 1,21 promile,“ doplnil Szeiff.

Gruzínec nafúkal 2 promile

Na základe oznámenia od občanov zastavili policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách v nedeľu 7. júla 2024 krátko po 22.00 h na ulici M. R. Štefánika v Malackách vozidlo Toyota Yaris. 39-ročný vodič z Gruzínska pred zastavením viedol vozidlo pomalou jazdou z jednej strany vozovky na druhú.

Policajti po vykonaní dychovej skúšky zistili aj príčinu tejto jazdy – vodičovi bola nameraná hodnota 0,96 mg/l alkoholu, čo predstavuje 2 promile. Aj v tomto prípade bol vodič obmedzený na osobnej slobode,“ uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Aj títo vodiči už čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktoré im po vykonaní potrebných úkonov vzniesli poverení policajti príslušných útvarov v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Opäť Vám pripomíname, že jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Nebezpečnou jazdou môžete spôsobiť aj majetkové škody, ku ktorým by nemuselo vôbec dôjsť. V žiadnom prípade nejazdite pod vplyvom alkoholu,“ apeluje policajný hovorca.

O Redakcia

Pozri aj

Ilustračné foto Zdroj: NaZahori.sk

Občiansky a vodičský preukaz v elektronickej podobe

Ministerstvo vnútra SR oznámilo, že občianske a vodičské preukazy budú čoskoro dostupné aj v elektronickej …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *