plagát podujatia

Výstava Titanic v spomienkach na Myjave

Pozvánka na výstavu Titanic v spomienkach, ktorá začína vernisážou 15. apríla 2024 od 16:00 hodiny v Kultúrnom dome v Myjave. Informuje o tom mesto Myjava.

Pred 112 rokmi,15. apríla 1912 sa svetoznáma loď Titanic po zrážke s ľadovcom potopila.

TITANIC v spomienkach

Dominik Vrabeľ a Dada Helíková v spolupráci s mestom Myjava pripravili jedinečnú výstavu nazvanú TITANIC v spomienkach v priestoroch Kultúrneho domu Samka Dudíka v Myjave, ktorá potrvá do 26. apríla 2024.

Čo všetko ponúka výstava

Na výstave si budeme môcť pozrieť veľa zaujímavých artefaktov zo zbierok autorov, ako napríklad predmety pochádzajúce priamo z Titanicu, jej sesterskej lode Olympic i ďalších lodí. Vystavený bude napr. porcelán, aký pasažieri na palube používali, autentické dobové predmety, ich verné repliky a reprodukcie.

Pripravené budú tiež informačné tablá so zaujímavými faktami spojenými z osudom Titanicu. Na výstave budetr mať aj možnosť virtuálnej prechádzky v priestoroch prvej triedy v sprievode hudby, ktorá na palube Titanicu hrala. K dispozícií bude tiež sprievodný komentár zberateľa a spoluautora výstavy, Dominika Vrabeľa, ktorý dotvorí celú atmosféru výstavy.

Komentované prehliadky si bude možné dohodnúť aj individuálne podľa priloženého rozpisu výstavy na tel. čísle 0950 688 352. 

zdroj: Mesto Myjava

O Redakcia

Pozri aj

Záplavy na Záhorí a Myjave ilustračne zdroj Vladimír Miček NaZáhorí

VIDEO: MIMORIADNE: Najpostihnutejšia oblasť zrážkami má byť Záhorie a Myjava

Ak sa vyleje rieka Morava, problém má celé Záhorie. Odznelo to dnes na brífingu po …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *