Zámocká medovina Zdroj: Včelovina
Zámocká medovina Zdroj: Včelovina

Na Smolenickom zámku bude mať premiéru zámocká medovina

Smolenický zámok pripravuje pre svojich návštevníkov novinku. Je ňou Zámocká medovina, ktorú vyrobilo medovinárstvo Včelovina. Slávnostná degustácia sa uskutoční v piatok 19. apríla v priestoroch Dolného nádvoria zámku.

Zámocká medovina – nová pochúťka na zámku

Už od prvého dňa vo funkcii riaditeľky som túžila po tom, aby Smolenický zámok mal svoju špeciálnu zámockú pochúťku. A to v podobe nápoja, ktorý by nielen potešil našich návštevníkov, ale poslúžil aj ako výnimočná a chutná spomienka na ich pobyt,” hovorí kastelánka a riaditeľka Kongresového centra SAV Smolenice Ľubica Záborská.

Zámocká medovina
Zámocká medovina

Slávnostná ochutnávka

Slávnostná ochutnávka originálnej Zámockej medoviny sa uskutoční v piatok 19. apríla so začiatkom o 18:00 h. Návštevníci budú mať jedinečnú príležitosť dozvedieť sa viac o jej receptúre, keďže tento medový nápoj zrel 12 mesiacov v barikových dubových sudoch, čím získal svoju charakteristickú korenistú chuť.

Sme veľmi radi, že nás zo Smolenického zámku oslovili a my sme neváhali ísť do tejto spolupráce. Cieľom bolo vytvoriť pre hostí nejaký špeciálny dobový nápoj. Tešíme sa, že je to práve medovina, ktorá do oblasti Malých Karpát rozhodne patrí. Navyše sme tým nadviazali na už niekoľko storočí starú tradíciu vinárstva i včelárstva v regióne Trnava,“ dopĺňa Pavol Kudláč z medovinárstva Včelovina, ktoré Zámockú medovinu vyrobilo.

Okrem ochutnávky nového nápoja sa hostia môžu tešiť aj na grilované špeciality, ktoré pripravia zámockí kuchári. O večernú dobovú atmosféru sa postará jazzová kapela Peter Dobai trio. Vstup na podujatie je voľný.

Včelovina - medovina
Včelovina – medovina

Program podujatia

  • Privítanie hostí (18.00 – 18.30 h.)
  • Zámocká medovina – Oficiálne uvedenie a slávnostné otvorenie podujatia, krátke predstavenie histórie zámku a významu medoviny
  • Krátka prezentácia výrobcu medoviny a procesu jej výroby
  • Degustácia
  • Grilované špeciality nového šéfkuchára zámku
  • Živá jazzová hudba v podaní Peter Dobai Trio
  • Návštevníci si zároveň budú môcť pozrieť vonkajšie priestory zámku a jeho okolia.

Viac informácií na stránke www.smolenickyzamok.sav.sk, e-mailom manager-zamok@savba.sk alebo na telefónnom čísle +421 910 420 890.

O Redakcia

Pozri aj

Medovina, Apimed Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

Medolandiafest 2024: Jesenná oslava medoviny v Dolnej Krupej

Prípravy na Medolandiafest sú v plnom prúde. Tento sobotný festival, organizovaný Medolandiou a Medovinárstvom Apimed, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *