Nová klubovňa pre mládež v Trnave. Zdroj: Mesto Trnava
Nová klubovňa pre mládež v Trnave. Zdroj: Mesto Trnava

Nová klubovňa pre mládež v Trnave: Zo starého sa stáva nové

Kde kedysi v Trnave stála obľúbená krčma Saigon, dnes nájdete miesto bublajúce novým životom.

Zrod nového stretnutia mladých na ruinách histórie

Po päťdesiatich rokoch sa stará budova na Študentskej ulici premenila na domov pre mládež. Táto zmena prináša do mesta Trnava tretiu klubovňu určenú pre školákov a študentov, ktorí hľadajú miesto pre svoje voľnočasové aktivity.

Oáza pre mladých

Čerstvo zrekonštruované priestory ponúkajú pestrú paletu možností, ako tráviť voľný čas. Študenti tu môžu nájsť útočisko pre relax, zábavu či tvorivé vyžitie. Od spoločenských hier, cez kreatívne dielne, až po príležitosti na neformálne stretnutia – to všetko na jednom mieste. Vďaka svojej strategickej polohe blízko škôl a internátu sa klubovňa stáva ideálnym miestom pre stredoškolákov a vysokoškolákov, no nebráni sa ani mladším žiakom.

Príbeh transformácie

Lukáš Hrošovský, pracovník s mládežou a hybná sila za všetkými trnavskými klubovňami, zdieľa príbeh transformácie: „Z bývalej krčmy sme vytvorili príjemné miesto pre mládež. S pomocou dobrovoľníkov sme priestor očistili, vymaľovali a vybavili všetkým potrebným pre nový začiatok.“

Klubovňa žije a rastie

Klubovňa na Študentskej už teraz otvára svoje dvere trikrát týždenne. Plán je ešte ambicióznejší – mať otvorené každý deň, ak to dobrovoľnícke sily dovolia. Priestor sa stal domovom pre prvé workshopy, študentské parlamenty a rôzne komunitné stretnutia. Záujem o túto klubovňu signalizujú aj občianske združenia, čo naznačuje, že program sa bude ďalej rozširovať.

Budúcnosť klubovní

Vizitkou trnavských klubovní bude čoskoro aj vlastná webstránka. Zatiaľ sa o novinkách a aktivitách môžete dozvedieť na Instagramovom profile @trnavskaklubovna. Lukáš Hrošovský a jeho tím vkladajú veľké nádeje do budovania silnej komunity, ktorá bude klubovňu nielen navštevovať, ale aj formovať.

Viac informácií o tomto a ďalších projektoch pre mládež nájdete na stránke kultura.trnava.sk. Tento projekt ukazuje, že aj staré miesta môžu dostať nový život a poskytnúť hodnotný priestor pre mladú generáciu.

O Redakcia

Pozri aj

Dunajská Streda - Spartak Trnava

Bezgólová remíza na Žitnom ostrove: D. Streda – Spartak Trnava 0:0

V sobotňajšom zápase 9. kola Niké ligy sa futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda stretli …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *