Natáčať nehody za volantom je zakázané, hrozia za to vysoké pokuty. Zdroj: KR PZ Trnava
Natáčať nehody za volantom je zakázané, hrozia za to vysoké pokuty. Zdroj: KR PZ Trnava

Natáčanie nehôd za volantom: Nebezpečná zvedavosť prišla 32 vodičov draho

V stredu 14. februára 2024 sa diaľnica D1 medzi Hlohovcom a Trnavou stala miestom vážnej nehody kamiónu. Táto udalosť si vyžiadala nielen zásah policajtov, ale aj odhalila nezodpovedné správanie niektorých vodičov.

Polícia riešila nezodpovedných vodičov

Okrem zabezpečovania miesta nehody a dokumentovania škôd sa museli diaľniční policajti venovať aj vodičom, ktorí sa rozhodli nehodu natáčať alebo fotiť počas jazdy. V priebehu dvoch hodín zastavili až 32 vodičov, ktorí si dovolili používať mobilné telefóny za volantom. Každého z nich policajti potrestali na mieste blokovou pokutou.

Zvedavosť na poslednom mieste

Policajný zbor apeluje na vodičov, aby si uvedomili, že zvedavosť by mala byť za volantom na poslednom mieste. “Natáčaním alebo fotografovaním nehody spomaľujete už tak obmedzenú premávku a prispievate k tvorbe ešte väčších kolón,” uvádza polícia. Toto konanie nielenže komplikuje situáciu na cestách, ale môže viesť aj k ďalším dopravným nehodám.

Nepozornosť za volantom ohrozuje všetkých

Hranie sa s telefónom za volantom značne rozptyľuje vodičovu pozornosť, čo predstavuje riziko nielen pre zasahujúcich policajtov a cestárov, ale aj pre ostatných účastníkov premávky. “Vaša nepozornosť môže mať vážne následky a ohrozovať životy,” pripomína polícia.

Vysoké pokuty za nezodpovedné správanie

Za používanie mobilného telefónu za volantom môžu byť vodičom uložené pokuty až do výšky 150 eur. Polícia dôrazne varuje, že nezodpovedné správanie a ignorovanie pravidiel môže mať okrem finančných sankcií aj vážnejšie dôsledky.

Vodiči by si mali byť vedomí rizík a následkov svojho konania. Zodpovedné správanie na ceste môže zachrániť nielen peniaze, ale aj životy,“ apeluje polícia.

O Redakcia

Pozri aj

Michalský jarmok, Hlohovec Zdroj: Mesto Hlohovec

Slávnostné otvorenie Michalského jarmoku

Hlohovec sa opäť stal dejiskom tradičného Michalského jarmoku, ktorý slávnostne otvoril primátor mesta, Ivan Baranovič. …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *