Ilustračné foto Zdroj: NaZahori.sk
Ilustračné foto Zdroj: NaZahori.sk

Mestský vinohrad v Skalici je z 89 % prenajatý, na zvyšok bude vypísaná súťaž

Mestský podnik Správa mestského majetku (SMM) zrealizovala úspešnú obchodnú verejnú súťaž na prenájom mestského vinohradu – Novosady dolné. Informovalo o tom mesto Skalica.

Jej výsledkom je, že k dnešnému dňu je z mestského vinohradu Novosady prenajatých už 89 % z celkového počtu 162.000 sadeníc. Na zvyšných 18.000 sadeníc bude do konca mesiaca vypísaná ešte jedna obchodná verejná súťaž.

Za posledný rok tak narástol prenájom mestského vinohradu o viac ako 70 %. „Tento nárast, ako aj úspešný priebeh práve ukončenej obchodnej verejnej súťaže je výsledkom efektívnej a otvorenej komunikácie medzi konateľmi SMM, vedením mesta a potenciálnymi záujemcami,“ uviedlo mesto.

Ilustračné foto Zdroj: NaZahori.sk
Ilustračné foto Zdroj: NaZahori.sk

Projekt mestského vinohradu dlhodobo trápil Správu mestského majetku. Jej zamestnanci museli vinice obrábať v rámci svojej pracovnej činnosti, čím bol vinohrad pre spoločnosť len nákladovou položkou.

Po dokončení aktuálnej obchodnej verejnej súťaže, ušetrí Správa mestského majetku na správe vinohradu viac ako 40.000 eur ročne a zároveň získa pravidelný príjem z jeho prenájmu,“ doplnilo mesto.

O Vladimír Miček

Pozri aj

Ilustračné foto Zdroj: NaZahori.sk

Občiansky a vodičský preukaz v elektronickej podobe

Ministerstvo vnútra SR oznámilo, že občianske a vodičské preukazy budú čoskoro dostupné aj v elektronickej …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *