Nové študijné odbory na stredných školách v Trnavskom kraji
Nové študijné odbory na stredných školách v Trnavskom kraji

Nové študijné odbory na stredných školách v Trnavskom kraji

S cieľom zodpovedať súčasným potrebám trhu práce, Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prichádza s atraktívnou ponukou pre budúce stredoškoláčky a stredoškolákov. Od školského roka 2024/2025 rozširuje svoju vzdelávaciu ponuku o tri nové študijné odbory na župných stredných školách.

Gymnázium v Senici láka na informatiku

Nový študijný odbor Gymnázium so zameraním na informatiku je šitý na mieru pre študentov so záujmom o IT a STEM oblasti. S dôrazom na umelú inteligenciu, analýzu dát, smart technológie, kyberbezpečnosť a robotiku, odbor sľubuje kvalitnú prípravu na vysokoškolské štúdium a budúce profesie.

Unikátny prístup k výučbe informatiky, prepojenie s matematikou a prírodovednými predmetmi, ako aj spolupráca s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, zaručujú vysoký štandard vzdelávania.

Technická škola v Galante predstavuje Agromechatroniku

Odbor Agromechatronik reaguje na potreby modernej poľnohospodárskej techniky. Absolventi získajú praktické zručnosti v údržbe, opravách, testovaní a diagnostike, a to nielen v poľnohospodárstve, ale aj v lesníctve a komunálnej technike.

Program umožňuje absolventom plynulý prechod do pracovného procesu, a to aj s možnosťou pokračovania vo vyššom vzdelávaní.

Ochrana osôb a majetku na škole v Trnave

Zameraný na praktickú prípravu v oblasti bezpečnosti, tento odbor poskytuje študentom potrebné teoretické aj praktické vedomosti pre prácu v bezpečnostných službách.

Odbor pokrýva široké spektrum tém od ochrany osôb a majetku, cez prácu s technickými prostriedkami, po znalosti z trestného a správneho práva. Absolventi majú otvorené dvere k zamestnaniu v širokom spektre sektorov.

Nové študijné odbory na stredných školách v Trnavskom kraji
Nové študijné odbory na stredných školách v Trnavskom kraji

Prihlášky a termíny

Záujemcovia o nové študijné odbory majú možnosť podať si prihlášky najneskôr do 20. marca 2024. Tento krok predstavuje významnú príležitosť pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitné vzdelanie s perspektívou budúceho zamestnania v súlade s požiadavkami trhu práce.

Trnavský samosprávny kraj tak otvára dvere k inovatívnemu a praxou orientovanému vzdelávaniu, ktoré je pripravené reagovať na dynamické zmeny na trhu práce a pripraviť študentov na výzvy budúcnosti.

O Redakcia

Pozri aj

nehoda na D1 zdroj: ATE

Po nehode na D1 vrtuľník prevážal muža v ťažkom stave

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy pristával dnes popoludní na diaľnici D1 medzi Trnavou a Piešťanmi, kde …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *