Nová investícia v sume 157 miliónov € prinesie v Trnave 494 pracovných miest. Zdroj: SARIO
Nová investícia v sume 157 miliónov € prinesie v Trnave 494 pracovných miest. Zdroj: SARIO

Nová investícia v sume 157 miliónov € prinesie v Trnave 494 pracovných miest

Investícia talianskej firmy Meta System, ktorá sa už viac ako štyri desaťročia špecializuje na elektromobilitu, ochranné systémy pre kabriolety a inteligentné dopravné systémy, ktorá ohlásila založenie novej entity na Slovensku pod názvom Meta System Slovakia, sa plánuje na marec 2024. Vtedy sa spustí montáž palubných nabíjačiek pre automobily priamo v Trnave. Informovala o tom Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).

Kľúčový faktor rozhodnutia: Zákazka od BMW

Rozhodnutie o expanzii na Slovensko prišlo po získaní významnej zákazky od nemeckého giganta BMW. Tento krok predstavuje významný míľnik pre spoločnosť v jej snahe o rozšírenie pôsobnosti na nových európskych trhoch. Trnava bola vybraná v konkurencii s Poľskom a južnou časťou Talianska, čo poukazuje na jej atraktivitu a konkurencieschopnosť.

Podpora SARIO a regionálneho rozvoja

Už od júla 2022 boli predstavitelia spoločnosti v kontakte s konzultantmi Odboru investičných projektov SARIO. Táto spolupráca zahŕňala výber vhodných nehnuteľností a konzultácie o regionálnej investičnej pomoci. SARIO zároveň zorganizovalo stretnutia s personálnymi agentúrami a predstaviteľmi Trnavského samosprávneho kraja, aby predstavili región a diskutovali o možnostiach duálneho vzdelávania a dostupnosti pracovnej sily.

Investícia, ktorá zmení región

Po potvrdení zákazky od BMW Meta System Slovakia podala žiadosť o investičnú pomoc, v ktorej uviedla plány na investovanie 157 miliónov eur a vytvorenie 494 nových pracovných miest. Tento krok predstavuje významný prínos pre lokálnu ekonomiku a zároveň potvrdzuje dôveru v slovenský trh a pracovnú silu.

Nové príležitosti pre rozvoj regiónu

Založenie Meta System Slovakia v Trnave otvára nové príležitosti pre rozvoj regiónu, posilnenie lokálneho priemyslu a zvýšenie zamestnanosti. Investícia do montáže palubných nabíjačiek pre automobily symbolizuje dôležitý krok vpred pre elektromobilitu na Slovensku a potvrdzuje strategickú pozíciu Trnavy v automobilovom priemysle.

O Redakcia

Pozri aj

Dunajská Streda - Spartak Trnava

Bezgólová remíza na Žitnom ostrove: D. Streda – Spartak Trnava 0:0

V sobotňajšom zápase 9. kola Niké ligy sa futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda stretli …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *