Zadržaný páchateľ požiarov automobilov v Dunajskej Strede. Zdroj: KR PZ Trnava
Zadržaný páchateľ požiarov automobilov v Dunajskej Strede. Zdroj: KR PZ Trnava

FOTO: Zadržaný páchateľ požiarov automobilov v Dunajskej Strede

Kriminalisti z Dunajskej Stredy a miestni policajti prichytili páchateľa požiarov, ktorý má na svedomí sériu podpálení automobilov. Začiatkom tohto roka úmyselne podpálil dve autá, čím spôsobil požiar, ktorý následne poškodil ďalších päť vozidiel zaparkovaných v okolí.

Incidenty a škody

Prvé poškodené vozidlá zaznamenali policajti na Ulici Kukučínovej, kde požiar zničil prednú časť Audi A6 a zadnú časť Opelu Insignia. Majitelia odhadli škody na sumu 11 tisíc eur. Nasledujúci deň sa situácia zopakovala na parkovisku pred bytovým domom na Ulici Ružový háj, kde hasiči zasahovali pri ďalších piatich vozidlách.

Mladý vinník priznal činy

Policajti v spolupráci so špecialistom na zisťovanie príčin požiarov zistili, že v oboch prípadoch išlo o úmyselné činy. Páchateľ použil na založenie požiaru napustený kus látky. Intenzívne vyšetrovanie, podporené kamerovými záznamami a informáciami, viedlo k identifikácii a zadržaniu 21-ročného muža z okresu Levice, ktorý sa k činom priznal.

Materiálne škody

Hoci si majitelia poškodených vozidiel ešte upresňujú rozsah škôd, predpokladá sa, že celková suma prekročí 20 tisíc eur.

Možné dôsledky pre páchateľa

Vyšetrovateľ podal návrh na väzobné stíhanie mladíka obvineného zo zločinu poškodzovania cudzej veci závažným spôsobom. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

O Redakcia

Pozri aj

Majiteľ predával v obchode falzifikáty Adidas v Dunajskej Strede

Colníci zaistili falzifikáty značky Adidas, škodu vyčíslili na 40 000 eur v Dunajskej Strede. TTkraj.sk o tom …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *