Trnava - informačné tabule Zdroj: Mesto Trnava
Trnava - informačné tabule Zdroj: Mesto Trnava

Nové informačné tabule v Trnave zlepšia prehľad v doprave

Koncom roka 2023 sa mesto Trnava rozhodlo pre krok, ktorý výrazne prispieva k zlepšeniu orientácie vodičov na cestách. Na kľúčových trasách po meste pribudlo šesť nových tabúľ, ktoré sú nielen vizuálne informatívne, ale aj technologicky pokročilé.

Inovatívne riešenie pre vodičov

Tabule, ktoré boli inštalované na strategických miestach – Nitrianskej, Zelenečskej, Bratislavskej, Piešťanskej ulici, ako aj na Špačinskej a Trstínskej ceste, ponúkajú aktuálne informácie o dopravnej situácii. Tieto programovateľné informačné panely majú potenciál informovať verejnosť nielen o momentálnom stave dopravy, ale aj o prípadných uzáverách či obchádzkach v budúcnosti.

Zrozumiteľné a rýchle orientačné údaje

Aktuálne vodiči na tabuliach nájdu užitočné údaje o predpokladanej dĺžke jazdy cez mesto. Cieľová destinácia je jasne označená na vrchu tabule a pod ňou sú uvedené jednotlivé ulice s odhadovaným časom prejazdu. Vďaka tomu môže každý vodič ľahko vybrať najrýchlejšiu trasu. Informácie sa aktualizujú každých desať minút, čo zabezpečuje ich vysokú relevanciu.

Súčasť projektu inteligentných križovatiek

Tieto tabule sú len jednou zo súčastí širšieho projektu inteligentných križovatiek. Projekt prináša pokročilé sledovanie dopravných prúdov, identifikáciu dopravných zápch a poskytuje presné časy dojazdu. Cieľom je nielen informovať, ale aj zefektívniť dopravu v meste.

Trnava - informačné tabule Zdroj: Mesto Trnava
Trnava – informačné tabule Zdroj: Mesto Trnava

O Redakcia

Pozri aj

Dunajská Streda - Spartak Trnava

Bezgólová remíza na Žitnom ostrove: D. Streda – Spartak Trnava 0:0

V sobotňajšom zápase 9. kola Niké ligy sa futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda stretli …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *