Mesto Hlohovec Autor: Vladimír Miček
Mesto Hlohovec Autor: Vladimír Miček

Prieskum odhalil názory Hlohovčanov: Prioritami rozvoj a infraštruktúra

Mesto Hlohovec sa v minulom roku obrátilo na svojich obyvateľov s anonymným dotazníkom, ktorého cieľom bolo zistiť ich názory na rôzne aspekty života v meste. Prieskum, ktorý dokončilo 406 respondentov, priniesol mestskému úradu cenné informácie, ktoré využije pri plánovaní budúcich krokov a strategických rozhodnutí.

Nespokojnosť s rozvojom a infraštruktúrou

Zistenia ukazujú, že takmer polovica obyvateľov (45 %) hodnotí súčasný rozvoj mesta skôr negatívne, zatiaľ čo pozitívny pohľad má takmer tretina respondentov (30 %). Medzi hlavné problémy, ktoré obyvatelia identifikovali, patrí zlý stav ciest, nedostatok parkovacích miest a otázky týkajúce sa bezpečnosti. Tieto obavy sa vynárajú najmä po nedávnych incidentoch mladých ľudí v uliciach mesta.

Prioritné projekty a obnova kultúrnych objektov

Dotazník tiež odhalil, že obyvatelia vidia potrebu rekonštrukcie domu kultúry a Námestia sv. Michala. Zároveň sa objavili návrhy na pokračovanie rekonštrukcie zámku a výstavbu plavárne. Z poznámok respondentov vyplynula tiež silná podpora pre investície do opravy chodníkov, ciest a parkovania, ako aj želanie mať obnovené kúpalisko, klzisko a dostupné nájomné byty.

Spokojnosť a nedostatky vo voľnočasových aktivitách

Zaujímavé výsledky priniesla aj téma voľnočasových aktivít. Viac ako polovica respondentov hodnotila voľnočasové aktivity pre deti pozitívne, zatiaľ čo ponuka pre mládež sa javila ako nedostatočná. Pri službách pre seniorov mesto pripomína, že vzhľadom na rôznorodosť potrieb a nedostatočné financovanie sú očakávania na vysoké hodnotenie nerealistické.

Mesto Hlohovec Autor: Vladimír Miček
Mesto Hlohovec Autor: Vladimír Miček

Prieskum posunul kultúru a školstvo na výslnie

Naopak, kultúrne aktivity sa tešia vysokému stupňu spokojnosti medzi obyvateľmi (63 %), čo potvrdzujú aj praktické podnety v poznámkach obyvateľov. Školstvo sa ukazuje ako prosperujúce a investície do neho by mohli ďalej zlepšovať kvalitu služieb.

Rôznorodé názory na zeleň a bezpečnosť

Pohľady na starostlivosť o zeleň boli rozporuplné, no aj napriek tomu sa bezpečnosť objavila ako jedna z kľúčových oblastí, ktoré by mesto malo v budúcnosti prioritne riešiť.

Prieskum ukázal výhľady do budúcnosti

Hoci výsledky dotazníka nemusia byť úplne reprezentatívne, poskytujú mestu cenné náhľady na oblasti, ktorým by malo venovať zvýšenú pozornosť. Medzi tieto priority patria doprava, parkovanie, verejné priestranstvá a bezpečnosť obyvateľov. Výsledky dotazníka sú dôležitým krokom k lepšiemu pochopeniu potrieb občanov a k efektívnemu smerovaniu rozvoja mesta Hlohovec.

O Redakcia

Pozri aj

Michalský jarmok, Hlohovec Zdroj: Mesto Hlohovec

Slávnostné otvorenie Michalského jarmoku

Hlohovec sa opäť stal dejiskom tradičného Michalského jarmoku, ktorý slávnostne otvoril primátor mesta, Ivan Baranovič. …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *