Ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava
Ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava

Pivo a vodka pred jazdou, vodič nafúkal cez 3 promile

Ešte je len začiatok januára a už sme svedkami prvého vážneho prípadu nezodpovedného správania sa vodiča na cestách. Polícia v Piešťanoch zasahovala voči vodičovi, ktorý výrazne prekročil povolenú hranicu alkoholu v krvi.

Nebezpečná jazda po pive a vodke

V utorok 2. januára, krátko po 17:00 h, si policajti všimli červené vozidlo značky Kia Rio na Bratislavskej ulici, ktoré sa pohybovalo z jednej strany cesty na druhú. „Po zastavení vozidla a vykonaní dychovej skúšky sa potvrdilo podozrenie, 55-ročný vodič mal v dychu 1,45 mg/l alkoholu, čo zodpovedá 3,02 promile,“ uviedla polícia.

Vodič svoje konanie priznal a uviedol, že pred jazdou konzumoval alkoholické nápoje – pivo a vodku. Aj napriek prejaveniu ľútosti bol ihneď obmedzený na osobnej slobode a odvedený na policajné oddelenie.

Dôsledky nezodpovednosti

Vodič čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pričom mu hrozí až ročný trest odňatia slobody. Pred rozhodnutím súdu zostáva v policajnej cele v rámci tzv. superrýchleho konania.

Bezpečnosť predovšetkým

Polícia chce znova upozorniť všetkých vodičov na nebezpečenstvo alkoholu za volantom. Ak ste konzumovali alkohol, neberte do rúk kľúče od auta. Vždy je lepšie nechať svoje vozidlo odpočívať a vybrať si iný spôsob dopravy, alebo požiadať o odvoz triezvu osobu.

Žiadna cesta nie je taká dôležitá, aby ste riskovali svoje zdravie či život a zároveň zdravie a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nezabúdajte, že rozhodnutie jazdiť pod vplyvom alkoholu môže mať fatálne následky až po trest odňatia slobody,“ apeluje polícia.

Ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava
Ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava

O Redakcia

Pozri aj

Piešťany podľa Wintera Zdroj: KOCR Trnavský kraj

Zážitkové prehliadky Piešťan: Objavte históriu s Ľudovítom Winterom

Piešťanské parky sa počas šiestich sobôt premenia na kulisu pútavých zážitkových prehliadok, ktoré začínajú 21. …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *