Zdravá župa TTSK

Trnavská župa začala poskytovať služby domácej ošetrovateľskej starostlivosti

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji (ADOS). NaZahori.sk o tom informoval Odbor komunikácie TTSK.

Služby sú určené čiastočne alebo úplne imobilným pacientom, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť a nemôžu sa samostatne dostaviť na ošetrenie, či rehabilitáciu. Záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke.

„V októbri minulého roka sa Trnavská župa opätovne stala poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, a to vďaka otvoreniu zdravotníckeho strediska na Študentskej ulici v Trnave. Tak ako sme sľúbili, postupne rozširujeme ponuku týchto služieb. Okrem ambulancie všeobecného lekára pre dospelých a kardiológie sme začali poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je určená pre chronicky chorých pacientov, ale aj pacientom pri náhlych či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ktoré vyžadujú následnú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Domáca ošetrovateľská a rehabilitačná starostlivosť sa poskytuje na návrh lekára. Ak pacient spĺňa kritéria, môže o ošetrenie požiadať cez kontaktný formulár na webe www.zdravazupa.sk.

Našou ambíciou je, aby sa starostlivosť o doliečovaných, chronicky ťažko chorých a zomierajúcich pacientov stala dostupnejšou. Preto ma teší, že v tejto oblasti napredujeme a môžeme poskytovať aj tento typ ošetrovateľskej starostlivosti. Pomôžeme tak chorým ako aj ich príbuzným,“ uviedla riaditeľka Odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucia Šmidovičová.

O Angelika Mičeková

Pozri aj

Erika Szőke Magia Naturalis

Záhorská galéria: Výstava Eriky Szőke Magia Naturalis

Erika Szőke, slovenská fotografka maďarskej národnosti, predstavuje svoju najnovšiu výstavu s názvom “Magia Naturalis” v …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *