Volodymyr Zelenskyj foto zdroj: Ukrajinská prezidentská kancelária

Prezidentka SR: Zelenskyj poďakoval za pomoc ľuďom, ktorých vojna vyhnala z Ukrajiny

Volodymyr Zelenskyj dnes (13.1.2023) v telefonáte prezidentke SR Zuzane Čaputovej zagratuloval k 30. výročiu vzniku Slovenska.

„Všetkým našim občanom poprial v novom roku všetko dobré. Poďakoval za podporu, ktorú Ukrajine poskytujeme, vrátane pomoci ľuďom, ktorých vojna vyhnala z jeho krajiny. Ruská invázia u nášho východného suseda trvá už takmer rok a situácia na fronte, najmä na východe, ostáva naďalej veľmi vážna. Prezidenta som ubezpečila, že v podpore Ukrajiny budeme naďalej pokračovať v rámci možností a kapacít, ktoré máme, “ zverejnila na sociálnej sieti prezidentka SR.

Prezidentka SR zdroj: KPSR

Prezident Ukrajiny predstavil Zuzane Čaputovej desaťbodový plán, ktorý má dosiahnuť spravodlivý mier, a ktorý je v súlade s Chartou Organizácie Spojených národov. „Všetky kroky, ktoré povedú k ukončeniu tejto brutálnej vojenskej agresie Ruska a nastoleniu trvalého mieru na Ukrajine, ako Slovensko podporíme,“ doplnila Čaputová.

O Redakcia

Pozri aj

Foto Depositphotos

BVS: Od októbra sa zvyšuje vodné a stočné

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) určil svojím rozhodnutím pre Bratislavskú vodárenskú spoločnosť (BVS) nové …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *