Holíč Tabačiareň zdroj: NaZahori.sk
Holíč Tabačiareň zdroj: NaZahori.sk

Holíč získal ďalšie financie z Ministerstva kultúry vo výške takmer 190.000 eur

Mesto Holíč je zriaďovateľom C. K. Holíčskeho cenra, ktoré získalo z Ministerstva kultúry SR nenávratný finančný príspevok na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií. Informovala o tom Nikol Lazíciusová z oddeleni regionálneho rozvoja a dotačnej politiky.

Centrum ako kultúrne zariadenie sídliace v priestoroch tzv. Tabačiarne kladie dôraz na modernizáciu svojich priestorov a preto predložilo projekt s názvom: Zlepšenie úrovne priestorového a funkčného riešenia C.K. Holíčskeho centra a zvýšenie úrovne hygieny kultúrnej inštitúcie.

Na základe rozhodnutia bol centru pridelený nenávratný finančný príspevok v sume: 188.785,52 eura, pričom celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 198.721,60 eura.

V rámci projektu budú realizované v meste Holíč dve hlavné aktivity. „Prvou je zvýšenie kvality poskytovaných služieb v kultúrnej inštitúcii prostredníctvom zlepšenia priestorového riešenia a funkčnosti priestorov tzv. Tabačiarne prostredníctvom: predelovacej sklenenej steny, odhlučnenia hlavnej sály, zlepšenia akustických a svetelných pomerov. Druhou je zlepšenie úrovne hygienických štandardov kultúrnej inštitúcie prostredníctvom zabezpečenia COVID brány, čiže kontrolného systému slúžiaceho na ochranu zdravia v boji proti COVID-19 pre návštevníkov, ako aj osôb pôsobiacich v zázemí kultúrnej inštitúcie. Projekt je určený pre všetky cieľové skupiny,“ uviedla Lazíciusová.

Dĺžka trvania projektu je stanovená do konca roka 2023. Realizáciou daného projektu podporí mesto udržateľnosť a odolnosť kultúrnej inštitúcie.

O Redakcia

Pozri aj

Na Záhorí sa môžete vydať Po stopách Veľkej Moravy

Po stopách Veľkej Moravy v rámci spoznávania histórie od Veľkej Moravy po Máriu Teréziu bude …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *