M. Džačovský primátor Senice zdroj: NaZahori.sk
M. Džačovský primátor Senice zdroj: NaZahori.sk

Mesto Senica vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu

Mesto Senica vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu. Do rozpočtového provizória sa vedenie mesta rozhodlo ísť najmä z nedostatku relevantných dát.

„Máme za sebou decembrové zastupiteľstvo, kde sme schvaľovali dodatky k jednotlivým všeobecným záväzný nariadeniam, kde sa upravovali jednotlivé poplatky a dane. Do toho sme mali veľa neznámych z podielových daní, to znamená príjmov zo štátu, keďže zmeny sa riešili až v ostatnom období v Národnej rade. Aj preto sme a rozhodli nepredkladať rozpočet na rok 2023 na schválenie,“ informoval primátor Senice Martin Džačovský.

Aktuálne však už má mesto dostatočné dáta

„Vieme s akými príjmami môžeme očakávať a môžeme na to nadviazať výdavky. Ak by sme nečakali, tak by mohla nastať situácia, že by sme museli zásadným spôsobom prerábať rozpočet,“ spresnil primátor.

Mesto provizóriom nie je zásadne limitované

„Mesto rozpočtovým provizóriom nie je v ničom zásadnom limitované. V investíciách, ktoré máme rozbehnuté, môžeme pokračovať. V januári budeme mať financovanie v takej istej výške ako v januári 2022. Verím, že už začiatkom februára budeme mať schválený rozpočet na rok 2023 a budeme môcť plnohodnotne fungovať bez akýchkoľvek obmedzení,“ doplnil Džačovský.

https://www.nazahori.sk/2022/12/27/senica-o-znizenie-poplatku-za-odpad-obyvatelia-nad-65-rokov-nemusia-ziadat/

O Angelika Mičeková

Pozri aj

Policajné kontroly - ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava

Kontroly na cestách: Alkohol za volantom v 54 prípadoch

Policajti v Trnavskom kraji sa aj naďalej zameriavajú na bezpečnosť na cestách. Počas uplynulého týždňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *