D2 dopravné obmedzenia - ilustračný obrázok.
D2 dopravné obmedzenia - ilustračný obrázok.

Brodské: Komplikácie s dopravou do Českej republiky na D2 pokračujú

Z dôvodu aj naďalej prebiehajúcich kontrol na diaľničnom hraničnom priechode s Českou republikou ako aj z dôvodu nedisciplinovanosti vodičov nákladných motorových vozidiel eviduje polícia aj dnes komplikácie na diaľnici D2 v smere do Českej republiky.  Aktuálne je dĺžka kolóny vozidiel v smere do Českej republiky v dĺžke cca. 6,5 km. NaZahori.sk o tom informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

Situáciu v tomto úseku ovplyvňujú aj zhoršené poveternostné podmienky, ako aj znížená viditeľnosť a tvorba hmiel. “Opäť apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby pri prejazde týmto úsekom dbali o dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, jazdili opatrne a riadili sa pokynmi polície alebo príslušného dopravného značenia. Vodičov nákladných motorových vozidiel vyzývame, aby na jazdu využívali pravý jazdný pruh,” zdôraznil Szeiff.

Vzhľadom na zhoršenie poveternostných podmienok dávame do pozornosti nasledovné:

  •  za zníženej viditeľnosti buďte obozretní a zbytočne neriskujte a nepredbiehajte ostatné autá pokiaľ nemáte na cestu náležitý výhľad.
  • Spomaľte na takú rýchlosť, aby ste boli schopní zastaviť na mieste, na ktoré v danom okamihu dohliadnete.
  • Jazda v hmle prináša tiež ďalšie nebezpečenstvo v podobe mokrej a šmykľavej vozovky. Preto dodržujte bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred vami, aby ste sa do cieľa vašej cesty dostali bezpečne.

O Policajne spravy

Pozri aj

Kontrola kamionistov v Trnavskom kraji, akcia „Nákladiak“ priniesla výsledky. Zdroj: KR PZ Trnava

Polícia si vo zvýšenej miere “posvieti” na kamióny

Polícia vykonáva zvýšený dohľad a kontrola nákladných vozidiel nad 7,5 tony. Informovala o tom Polícia …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *