Policajná akcia Deň Bielej palice Zdroj: KR PZ Trnava
Policajná akcia Deň Bielej palice Zdroj: KR PZ Trnava

Vodiči v Senici boli voči nevidiacim najohľaduplnejší v celom kraji

Počas dopravno-preventívnej akcie Deň Bielej palice zastavilo a dalo prednosť figurantovi 657 vodičov. NaZahori.sk o tom informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Našli sa ale aj tí, ktorí nezastavili. Z celkového počtu 87 vodičov, ktorí bielu palicu odignorovali, sme narátali najviac v meste Hlohovec a to 42 vodičov. Najmenej takých bolo v okrese Senica, kde len dvaja vodiči ignorovali bielu palicu,“ uviedla Linkešová.

Ako doplnila, pocit bezpečia na cestách by nemala byť len fráza. „A netýka sa to len osôb so zrakovým hendikepom. Vodiči, venujte slabozrakým svoju pozornosť, a umožnite im bezpečne prejsť cez cestu. Biela palica je jediná pomôcka, ktorú vedia použiť. Pozor, trúbenie, blikanie môžu vyhodnotiť ako riziko,“ informovala policajná hovorkyňa.

Z našich štatistík vyplýva, že príčinou žiadnej dopravnej nehody nebola osoba s bielou palicou. Zodpovednosť je teda plne v rukách vodičov. Napokon, aj pravidelné výsledky Dňa bielej palici dokazujú, že je neustále dôležité pripomínať vodičom, ako správne zareagovať na chodca s bielou palicou signalizujúceho záujem prejsť cez priechod pre chodcov,“ skonštatoval plk. Tomáš Vrábel.

Štatistika podľa okresov

TRNAVA -149/10

SENICA 73/2

SKALICA 162/18

HLOHOVEC 115/42

D. STREDA 158/15

O Policajne spravy

Pozri aj

Mestské zastupiteľstvo v Senici Zdroj: Mesto Senica

Mestské zastupiteľstvo v Senici s bohatým programom

Vo štvrtok 19. septembra 2024 sa v Senici uskutoční 12. zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Začiatok je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *