Komunitné centrum, ktoré vyrastá v areáli Centra voľného času v Malackách, zdroj: Mesto Malacky

Budúce Komunitné centrum v Malackách už má zriaďovaciu listinu 

Komunitné centrum, ktoré vyrastá v areáli Centra voľného času v Malackách, už má svoju zriaďovaciu listinu. Jej znenie odsúhlasili poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa zriaďovacej listiny sa bude v centre poskytovať sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv a pomoc pri príprave na školské vyučovanie. Centrum okrem toho bude zabezpečovať záujmovú činnosť či praktické vzdelávanie (kurzy, školenia).

Komunitné centrum bude zariadením bez právnej subjektivity. Pôjde o vnútornú organizačnú jednotku začlenenú pod Sekretariát úradu MsÚ Malacky.

Cieľovou skupinou sú ľudia v nepriaznivej sociálnej situácii ohrozené sociálnym vylúčením (zdravotne postihnutí, deti z detského domova či deti a mládež zo sociálne vylúčených skupín).


Centrum voľného času bude pri jeho prevádzkovaní spolupracovať s Klubom zdravotne znevýhodnených, s Detským domovom Macejko, s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, Reedukačnými centrami vo Veľkých Levároch a v Sološnici a s Komunitným centrom v Plaveckom Štvrtku.

Výstavba komunitného centra je v plnom prúde. Na jeho vznik dostalo mesto nenávratný finančný príspevok 370 288 €.  Jeho súčasťou bude okrem iného viacúčelová sála so zázemím a miestnosti na rôzne druhy terapie.

Projekt 
Vybudovanie komunitného centra v Malackách je podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. 

Zdroj: Mesto Malacky

https://www.nazahori.sk/2022/02/21/malacke-komunitne-centrum-rastie-vstupte-sa-rozsiruje/

O Redakcia

Pozri aj

Štátna poisťovňa opäť obmedzuje prístup svojich poistencov do Nemocnice Bory

Počet výkonov v Nemocnici Bory rastie, štátna zdravotná poisťovňa však prístup svojich poistencov do nej …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *