Mesto Senica
Ilustračné foto

Senica pripravuje sobotňajšie testovanie pred potenciálnym otvorením škôl

Mesto Senica

Pred možnou alternatívou otvorenia materských a základných škôl od 17. februára organizuje mesto Senica antigénové testovanie v sobotu 13. februára prostredníctvom štyroch vlastných odberných miest. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ide najmä ako službu pre rodičov predškolákov a žiakov prvého stupňa ZŠ. Verdikt, či sa školy budú otvárať, môže padnúť už v piatok 12. februára na rokovaní mestského krízového štábu,“ uviedla Moravcová.

V sobotu 13. februára budú otvorené štyri mestské mobilné odberné miesta: v Čáčove, Kunove, mestskej plavárni a centre voľného času. MOM budú fungovať od 8:00 do 20:00 s prestávkami medzi 12:00 a 13:00 a medzi 17:00 a 17:30 hodinou.

Opätovne je spustený registračný systém mesta na adrese: https://rezervaciasenica.sk, pričom registrácia je vyhradená len pre obyvateľov s trvalým pobytom v meste Senica.

Pre občanov bez internetu, ktorí majú záujem o zaregistrovanie sa na presný čas, je zriadená telefonická linka na mobile 0917 828 611, ktorá bude k dispozícii v piatok 12. februára v čase od 08:00 do 15:00 hodiny,“ informovala hovorkyňa mesta.

Pre bežné potreby antigénového testovania fungujú v Senici od 8. februára celkom až štyri trvalé mobilné odberné miesta (Denné centrum, zimný štadión, býv. pohostinstvo Desperado, Arli pasáž). “Uvádzané MOM berú záujemcov o testovanie na základe objednávky cez štátny rezervačný systém korona.gov.sk, výnimkou je MOM v Arli pasáži, kde sa zatiaľ záujemci otestujú bez povinnosti registrácie. Mesto upriamuje pozornosť občanov práve na tieto MOM, ktoré je potrebné naučiť sa využívať,” doplnila Moravcová.

O Tlačová správa

Pozri aj

Policajné kontroly - ilustračné foto Zdroj: KR PZ Trnava

Kontroly na cestách: Alkohol za volantom v 54 prípadoch

Policajti v Trnavskom kraji sa aj naďalej zameriavajú na bezpečnosť na cestách. Počas uplynulého týždňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *