Študentský parlament Skalica Zdroj: Mesto Skalica
Študentský parlament Skalica Zdroj: Mesto Skalica

Študentský parlament v Skalici: Nová éra mládežníckej participácie

V pondelok sa v Skalici uskutočnilo prelomové stretnutie. Mestský úrad hostil prvé rokovanie Mládežníckeho parlamentu mesta Skalica. Tento krok znamená významný míľnik pre zapojenie mladých ľudí do mestskej politiky.

Zloženie a ciele parlamentu

Parlament tvorí pestrá skupina študentov. Zastúpenie majú žiaci základných, stredných aj vysokých škôl. Ich mandát potrvá dva roky, čo im dáva priestor na realizáciu ambicióznych plánov.

Kľúčové body rokovania

Mladí poslanci nezaháľali. Hneď na úvod schválili rokovací poriadok a zvolili člena do mládežníckej rady. Diskutovali tiež o pláne činnosti na rok 2025, čím naznačili svoj záujem o dlhodobé projekty.

Vedenie parlamentu

Na čele parlamentu stojí Martin Mertel ako primátor. Podporu mu poskytuje Sára Chocholáčková v pozícii zástupkyne primátora. O administratívnu stránku sa stará Martin Kočárik ako prednosta.

Široké zastúpenie škôl

Parlament reprezentuje celé spektrum skalického školstva. Nájdeme tu študentov z Gymnázia F. V. Sasinka, Strednej odbornej školy strojníckej, ale aj žiakov základných škôl. Nechýbajú ani vysokoškoláci z prestížnych univerzít ako Univerzita Komenského či Karlova univerzita.

Význam pre Skalicu

Vytvorenie mládežníckeho parlamentu predstavuje pre Skalicu významný krok vpred. Dáva mladým ľuďom hlas v mestských záležitostiach a umožňuje im aktívne sa podieľať na rozvoji svojho mesta.

Budúcnosť mládežníckej politiky

Tento projekt otvára nové možnosti pre mladých Skaličanov. Môžu prinášať čerstvé nápady, riešiť problémy svojej generácie a učiť sa o fungovaní samosprávy. Skalica tak investuje do budúcich lídrov a aktívnych občanov.

Mládežnícky parlament v Skalici predstavuje inšpiratívny model pre ostatné mestá. Ukazuje, ako efektívne zapojiť mladých ľudí do verejného života a využiť ich potenciál pre rozvoj komunity.

O Redakcia

Pozri aj

Okná do minulosti, Skalica Zdroj: Mesto Skalica

Skalica odhaľuje tajomstvá minulosti: Tri okná do histórie

Skalica, mesto s bohatou históriou, si po stáročia zachováva svoju jedinečnú tvár. Dnes je domovom …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *