Modernizácia ciest - ilustračné foto Zdroj: TTSK
Modernizácia ciest - ilustračné foto Zdroj: TTSK

Modernizácia ciest v Trnavskom kraji: Čo nás čaká?

Trnavský samosprávny kraj sa intenzívne venuje zlepšovaniu cestnej infraštruktúry, čo je kľúčové pre bezpečnosť a plynulosť dopravy. V nasledujúcich týždňoch sa plánuje modernizácia viacerých úsekov ciest, ktoré sú nevyhnutné pre efektívne fungovanie regiónu. Tento článok sa zameriava na konkrétne projekty modernizácie ciest v obciach Zeleneč a Šoporňa.

Modernizácia cesty III/1287 v obci Zeleneč

V obci Zeleneč prebehne kompletná modernizácia prieťahu cesty III/1287. Tento úsek, ktorý meria 1,4 kilometra, si vyžaduje odstránenie pôvodných vrstiev vozovky a následnú pokládku nového asfaltu. Práce budú prebiehať za čiastočnej uzávierky, pričom jeden jazdný pruh zostane prejazdný. Kraj investuje do tohto projektu 626-tisíc eur a očakáva sa, že modernizácia bude ukončená do úvodu decembra.

Modernizácia cesty II/573 v obci Šoporňa

Ďalším významným projektom je modernizácia kilometrového úseku cesty II/573 v obci Šoporňa. Tento úsek začína pri križovatke so zberným dvorom a pokračuje smerom do obce. Práce nadväzujú na modernizáciu úseku za obcou, vrátane mosta ponad potok Jarčie, ktorá bola realizovaná v roku 2023. Aj v tomto prípade bude úsek čiastočne uzavretý s jedným prejazdným pruhom. Investícia do tohto projektu predstavuje 366-tisíc eur a práce by mali byť dokončené začiatkom decembra.

Výzva pre motoristov

Počas modernizácie ciest je dôležité, aby motoristi rešpektovali dočasné dopravné značenie. “Zabezpečí to plynulosť dopravy a bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky. Trnavský samosprávny kraj ďakuje za pochopenie a spoluprácu,” apeluje samospráva.

Modernizácia ciest je nevyhnutným krokom

Modernizácia ciest v Trnavskom kraji je nevyhnutným krokom k zlepšeniu infraštruktúry a kvality života obyvateľov. Tieto projekty nielenže zlepšia cestnú sieť, ale tiež prispievajú k rozvoju regiónu a zvyšujú jeho atraktivitu.

O Redakcia

Pozri aj

Konferencia o zdravotníctve TTSK

TTSK: Konferencia o aktuálnych problémoch v zdravotníctve

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pripravil v priestoroch Divadla Jána Palárika v Trnave jedinečnú konferenciu s názvom „Môže župa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *